• "Hoe geef ik een kwalitatief goede training over huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ouderenmishandeling?"
  "Op welke wijze ontwikkel ik een training op maat?"
  "Hoe breng ik op inspirerende wijze dit complexe thema voor het voetlicht?"
  "Hoe zorg ik ervoor dat uw deelnemers durven te signaleren en gaan handelen?"

  Herkent u deze vragen? Dan raden wij u aan om de Train-de-trainer Aanpak Huiselijk geweld en kindermishandeling te gaan volgen. Deze train-de-trainer is een intensieve, tweedaagse training voor trainers die trainingen op de volgende aandachtsgebieden willen verzorgen:

  • Aanpak Huiselijk geweld
  • Aanpak Kindermishandeling
  • Aanpak Ouderenmishandeling

  De train-de-trainer gaat in op de aanpak van partnergeweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling, het trainersmateriaal, werkvormen, Veilig Thuis, dilemma’s en emoties, samenwerken met een trainersacteur en het werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarnaast worden de onderdelen doorgenomen op het creëren van toepasbaarheid en maatwerk.

  De train-de-trainer kenmerkt zich door een afwisseling van presentatie, interactie en coöperatief werken. Voorafgaand aan de train-de-trainer krijgt u werkopdrachten toegestuurd, waaronder onlinecursussen over verschillende aspecten van huiselijk geweld en kindermishandeling en het voorbereiden van een werkvorm. Trainers kunnen in een prettige sfeer zelf aan de slag met de trainershandleiding en de werkvormen.

  U kunt deelnemen aan de train-de-trainer wanneer u deze training in eigen beheer wilt uitvoeren. Dat kan als interne trainer binnen uw eigen organisatie om de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te implementeren en het kwaliteitsbeleid vorm te geven. U kunt ook extern deze training in open aanbod of in-company aanbieden.

   

  Naar TrainersHuiselijkGeweld.nl